Biografi

Biografi

Marte Bjørkmann ble født i Bergen, men vokste opp i Asker. Etter videregående skole gikk hun teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole. Hun bodde senere i Mexico og Barcelona og gav ut fire kritikerroste singler under artistnavnet Sunniva. Hun turnerte i Spania som Sunniva i en to-årsperiode ved siden av å synge med jazztrio.

Den musikalske utdanningen har Marte fra flere skoler: bachelor i utøvende musikk fra Høyskolen i Tromsø, institutt for musikk, ettårig operastudie fra Operastudio 67, Stockholm og master i utøvende musikk fra Høyskolen i Trondheim, institutt for musikk. Hun vil avslutte masterstudie i utøvende musikk høsten 2013. Fordypningen hennes er spansk og latinamerikansk klassisk musikk. Marte har også studert fransk ved Norges Handelshøyskole, spansk ved Universitetet i Oslo og snakker fem språk flytende.

Ved siden av den klassiske musikken var hun solist i bandet La Orquesta salsa de Tromsø i perioden 2006- 2008.

Marte Bjørkmann har hatt klassiske konserter i inn og utland de siste årene, flere av disse i Spania. I februar 2013 fremførte hun spansk og latinamerikansk musikk på eksotiske Svalbard sammen med pianisten Hedda Hansen Berg.

Ved siden av musikken har Marte flere interesser. Den viktigste av disse er dyr og dyrevelferd. Hun har vært styremedlem i Dyrebeskyttelsen Norge i mange år og har jobbet frivillig med omplassering av hjemløse dyr. Hest har også vært en stor del av livet hennes siden hun var syv år gammel. Marte har også drevet med forskjellige former for dans og yoga. Ved siden av dette, er språk og reiser til andre land og kulturer viktige interesser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *